top of page

In de Omgeving

_DSC0672
Middeldorp 4
_0000450_edited
5156bfe9-0ce9-4052-b69c-46035baa4dbc
DSC_0161
7345
Apenheul Apeldoorn

Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend. In het prachtige, groene dierenpark loop je tússen de apen! Midden op de Veluwe, nog geen half uur rijden vanaf de Camping, of een mooie fietstocht door de bossen.

Dierenpark Amersfoort

Kies voor een dagje uit naar de meest kindvriendelijke dierentuin. Kom dichtbij de dieren en bekijk ze van alle kanten via onze unieke Klim Alles-route!

Dolfinarium Harderwijk

Zoveel te beleven in één dag! Daarvoor ga je natuurlijk naar het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium! Nergens anders ontdek je de dieren van de zee van zó dichtbij.

De Julianatoren Apeldoorn

Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet!

Openluchtmuseum Arnhem

In het Nederlands Openluchtmuseum maak je een reis door de Nederlandse geschiedenis. Stap in het verleden en ontdek de huiskamers door de eeuwen heen. Zo bezoek je een arbeidershuisje uit Tilburg volledig ingericht in jaren ’70 stijl. Ruik de herkenbare geur van lysol in het Groene Kruisgebouw en voel de zinderende hitte van het haardvuur bij de smid.

Kasteel De Schaffelaar

Op landgoed Schaffelaar staat een kasteelachtig huis in neogotische stijl. Het ligt in een prachtig parkbos met een lanenster en een grote weide met een gracht. In het huis kan worden getrouwd. Het park is opengesteld voor wandelaars. Het parkgedeelte (omgeving Koeweide) is aangewezen als hond losloopgebied. 

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Natuur en landschap, historische verhalen en kunst en architectuur zijn de drie pijlers van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Vanwege die historische verhalen is het misschien wel het bekendste park van Nederland. Bij buitenlandse bezoekers althans. Logisch ook, het park behoort tot de nalatenschap van Anton en Helene Kröller-Müller. De drukke zakenman zocht zijn rust op de Veluwe en stichtte zijn eigen landgoed: De Hooge Veluwe. 

Kroller-Muller Museum

Wereldberoemde collectie kunst met in het middelpunt Van Gogh en de beeldentuin in Het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Midden tussen 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en Zandverstuivingen ligt het Kröller-Müller Museum. In het Kröller-Müller komt al het schone samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring.

Museonder Hoenderloo

Ooit wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en is gevestigd in het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

bottom of page